Bölümler
20 Endodontics Department
20 Restorative Dentistry Department
Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı

Diş hekimliğinde protez terimi, kaybedilmiş dişlerin ve çevre dokuların yapay olarak yerine konulmasını ifade etmektedir.  Bu amaçla kullanılan yapay aygıtlara protez, konuyla ilgilenen sanat ve bilim dalına ise Protetik Diş Tedavisi denir. Doktora ve uzmanlığını bu dalda kazanmış olan diş hekimlerine de  Prostodondist adı verilmektedir.

Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı; doğal dişlerdeki madde kayıpları ve estetik bozukluklar ile eksik dişler ve ilgili komşu oral ve maksillofasiyal dokuların yapay materyaller ile restore edilmesi,  çiğneme, fonasyon (konuşma) ve estetiğin idamesi ve karşılıklı diş ilişkilerinin düzenlenmesi  ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır.

Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı, diş hekimliği eğitiminin ana dallarından biridir.

Anabilim dalı bünyesinde hareketli ve sabit protezler, implantoloji, çene-yüz protezleri gibi birçok disiplin bir arada bulunmaktadır. Beş senelik diş hekimliği eğitimi boyunca teorik ve pratik olarak da diş hekimlerinin eğitimine katkıda bulunma amacını üstlenmiştir.

Ders Notları:

*Kroşeler                                                            *Diş Hekimliğinde Döküm Teknikleri

*Mumlar                                                             *Diş Hekimliğinde Renk Kavramı

*Alt Kanin

Akademik Personel:

Yrd. Doç. Dr. Neslin VELİOĞLU (Anabilim Dalı Başkanı)

Yrd. Doç. Dr. Seda CENGİZ

Yrd. Doç. Dr. Ayşegül KÖROĞLU